Nyheter från institutionen

President för en av världens största radiologikonferenser

2015-06-08
Katrine Åhlström Riklund har utsetts till president för 2016 års European Congress of Radiology. Kongressen som i år hade 25 000 deltagare från över 110 länder, hålls varje år i Wien.

Stipendium från Max och Edit Follins Stiftelse till Niklas Lenfeldt

2015-05-20
Niklas Lenfeldt, Institutionen för farmakologi och klinisk neurovetenskap, som är civilingenjör och har doktorerat i neurologi, har tilldelats stipendium från Max och Edit Follins Stiftelse.

Register kan förbättra vårdkvaliteten i livets slut

2015-05-19
Ett kvalitetsregister som samlar in uppgifter om döende patienter kan leda till förbättringar av vården i livets slutskede. Det konstaterar Lisa Martinsson i den avhandling som hon försvarar vid Umeå universitet, den 22 maj.

Tre program får hög kvalitet

2015-05-19
Läkarprogrammet, kandidatexamen i omvårdnad och magisterexamen i idrottsmedicin vid Umeå universitet fick för drygt ett år sedan bristande kvalitet i Universitetskanslersämbetets utvärdering. Efter analyser och åtgärdsprogram uppfyller de nu kvalitetskraven för högre utbildning och Universitetskans...

30 år av utveckling inom omvårdnadsforskning

2015-05-04
Han var den första doktoranden hos Sveriges första professor i omvårdnad och var landets förste man att disputera i ämnet omvårdnad. Han heter P-O Sandman och han disputerade 1986, landets första professor i omvårdnad var Astrid Norberg och lärosätet var Umeå universitet.

Kåre Eriksson - årets yrkeshygieniker

2015-04-29
Varför får vissa personer vita fingrar vid arbete med vibrerande verktyg, medan andra inte får det? Det är en av de frågor årets yrkeshygieniker, Kåre Eriksson, jobbar med.

Samarbete mellan universitet och landsting kring viktiga framtidsfrågor

2015-04-23
Ett nytt avtal om samverkan kring utbildningar – särskilt läkar- och tandläkarutbildningarna – samt klinisk medicinsk och odontologisk forskning, har nu tecknats av Umeå universitet och Västerbottens läns landsting.

Medicinska fakultetens pedagogiska pris 2015

2015-03-27
Karl-Gunnar Westberg, universitetslektor vid institutionen för integrativ medicinsk biologi, får medicinska fakultetens pedagogiska pris 2015, bland annat för sin undervisning inom flera av fakultetens program och det utvecklingsarbete han bedriver tillsammans med studenter och lärare.

Sidansvarig: Maria Wing
2008-10-21